Lezing over de uiteenlopende stijlen van verhalenverteller Chagall

AMSTELVEEN – Naar aanleiding van de Chagall-tentoonstelling in het Stedelijk Museum vertelt Bureau Boeiend op donderdag 19 december in bibliotheek Amstelveen Stadsplein over de veelzijdige kunstenaar en hoe hij als verhalenverteller een plek veroverde in de internationale avant-garde.

Chagall leefde van 1887 tot 1985, werd geboren in Wit-Rusland en verhuisde in 1910 naar Parijs. In zijn werk combineerde Chagall de herinneringen uit zijn jeugd en de inspiratie die hij haalde uit de Russische volkskunst, met de moderne stijlen die hij leerde kennen in Parijs.

In zijn werk vind je diverse stijlen terug waaronder surrealisme, expressionisme, kubisme en fauvisme. Hij schilderde ook vaak Bijbelse taferelen en werkte een groot deel van zijn carrière als decorontwerper.

De kunsthistorische lezingen van Bureau Boeiend zijn zo opgezet dat u niet alleen luistert en kijkt, maar ook meedoet en ziet. Kijken en zien is namelijk niet hetzelfde.

Bel voor kaarten 020-221 64 98 of bestel via www.bureauboeiend.nl.