‘Project Rembrandtstraat’ in Stadshart krijgt steeds meer vorm

AMSTELVEEN – Het vernieuwde Stadshart krijgt steeds meer vorm. De ontwikkelingen, onder de noemer ‘project Rembrandtstraat’ moeten in 2021 van start gaan. Hierbij worden de gevels uitgebouwd op de verlengde Rembrandtweg en een nieuw overdekt horecaplein gecreëerd bij het Nieuw Loopveld.

Door het uitbreiden van de gevels ontstaan grotere winkelpanden aan de Rembrandtweg, wat aantrekkelijker is voor nieuwe ‘kwalitatieve retailers’. De nieuwe overkapping tussen de Hema en C&A zorgt ervoor dat Rembrandthof en Binnenhof beter op elkaar worden aangesloten, aldus Bart van Twillert, Country Manager bij Unibail-Rodamco-Westfield.

Het is wel belangrijk dat er genoeg ruimte overblijft voor de, volgens wethouder Herbert Raat, iconische vrijdagmarkt van Amstelveen. ,,Collega wethouder Floor Gordon gaat aan de slag met de nieuwe indeling van de markt,” vertelt hij. De gemeente gaat er in principe vanuit dat de marktkramen met de opening naar de winkels worden gericht. Dit zorgt volgens hen voor een levendige markt- en winkelbeleving. Ook zal Gordon zich richten op het ontwerp voor de herinrichting van de Rembrandtweg, om de winkeliers op de Rembrandtweg beter te betrekken bij het Stadshart.

Betaalbare woningen
Naast de huidige commerciële plannen onderzoekt Unibail-Rodamco-Westfield ook de mogelijkheid om woningen aan het plan toe te voegen. Deze moeten aansluiten op de woonagenda en het aanbod van betaalbare woningen vergroten.

Over ‘project Rembrandtstraat’ moet nog een raadsbesluit worden genomen. Het plan past wel binnen de opgestelde kaders van de gemeente over het Stadshart.