Stationsstraat Oude Dorp moet eenrichtingsverkeer worden

AMSTELVEEN – De Stationsstraat in het Oude Dorp moet als het aan het college ligt eenrichtingsverkeer worden. Daarnaast zou de Dorpsstraat tussen het Wapen van Amstelveen en het Van der Togt-museum moeten worden afgesloten voor autoverkeer. De plannen zijn een eerste aanzet binnen de plannen voor een volledige facelift van het Oude Dorp. Verkeersveiligheid is binnen deze plannen topprioriteit.

Uit onderzoek blijkt dat 55 procent van het verkeer in de ochtendspits doorgaand verkeer is. Ook gedurende de dag rijden er veel auto’s die daar niet hoeven zijn. “We willen het sluipverkeer verminderen en verder onderzoeken hoe we de bereikbaarheid kunnen optimaliseren voor bewoners en ondernemers”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Ook gaan we kijken vanaf welk punt het eenrichtingsverkeer in de Stationsstraat het beste kan worden ingesteld.”

In totaal heeft de gemeente vier varianten onderzocht om het gebied verkeersveiliger te maken. Ook bewoners en ondernemers hebben varianten aangedragen. Dit heeft geleid tot een selectie van zes varianten die worden gepresenteerd op een informatieavond in januari. Na de informatieavond bereidt het college een verkeersbesluit voor. Hierna volgt een inspraakperiode van zes weken, waarna het besluit wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.