Terugblikken op 2019 tijdens korpsavond vrijwillige brandweer

AMSTELVEEN – De vrijwillige brandweer van Amstelveen hield maandagavond 9 december hun jaarlijkse korpsavond. Tijdens deze bijeenkomst werd teruggekeken naar het afgelopen jaar en werden diploma’s en bevorderingen uitgereikt.

Tijdens de avond werd er teruggekeken op bijvoorbeeld de uitruk naar het Wagenerstadion, waar een hockeywedstrijd van de FIH Proleage werd ‘gered’ nadat de sproei-installatie het had begeven. Brandweerlieden hebben toen het veld met de hand besproeid. Daarnaast werd ook teruggeblikt op diverse uitrukken waar het korps hulp had geboden met een bijzondere blusmiddelencontainer en een schuimblusvoertuig.

Ook werden de nieuwe vrijwilligers in het zonnetje gezet. Sander Glaser is een nieuwe vrijwilliger en is recent met zijn opleiding tot brandweerman gestart. Rob de Koning is een ervaren brandweerman, die de overstap maakt van beroeps naar vrijwilliger. Johan van Scheppingen, Jack Moxham, Ricardo Rensink, Nickelas Kok en Maayan Martens waren inmiddels 5 jaar in dienst en werden daarom gepromoveerd naar ‘Senior Manschap’. Daarnaast hadden Maayan Martens en Nickelas Kok de opleiding tot chef op een ondersteunend voertuig afgerond en hebben ze daarvoor hun diploma’s gekregen. Ruud Brigitha en Ed van Veen kregen een onderscheiding voor 20-jaar brandweerdienst. Vrijwilliger Joost Boogerd kreeg een onderscheiding voor 30-jaar brandweerdienst.

De vrijwillige brandweer in Amstelveen is daarnaast nog altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Meer informatie over werken als vrijwilliger bij de brandweer is te vinden op de website van Brandweer Amsterdam-Amstelland. https://www.brandweer.nl/amsterdamamstelland/wij-zoeken-vrijwilligers

Foto: Vivian Tusveld, vlnr.: Sander Glaser, Tijs van Lieshout, Jaap Osterop, Ricardo Rensink, Maayan Martens, Ed van Veen, Johan van Scheppingen, Nickelas Kok, Ruud Brigitha, Rob de Koning en Mustapha Nazih