Theaterbewerking De tolk van Java in Schouwburg Amstelveen

  • AMSTELVEEN – De tolk van Java is het autobiografische verhaal van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney over vaders en zonen en laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden. De theaterbewerking van De tolk van Java is op donderdag 12 december te zien in Schouwburg Amstelveen.

Alan’s gezin en zijn jeugd worden bepaald door een tirannieke vader. Wanneer Alan diens vroegere dagboeken over zijn leven in Indië gaat lezen, wankelen echter zijn sarcasme en haat. Is begrip mogelijk?

De tolk van Java is spannend, ontroerend en bij vlagen humoristisch. De voorstelling geeft inzicht in onze koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden. Het ene moment vecht je met elkaar, om vervolgens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wat voor gevolgen heeft dit voor een mens, zijn omgeving en het leven dat nog voor ze ligt?

Na vertolkingen van Max Havelaar, Heren van de Thee en De Stille Kracht sluit producent Hummelinck Stuurman haar vierluik over ons koloniale verleden in Nederlands-Indië af met De tolk van Java.

Regie: Olivier Diepenhorst
Spel: Benja Bruijning, Marie Louise Stheins, Martijn Apituley, Denise Aznam e.a.
Overig: Ignace Cornelissen (bewerking)

Indonesisch buffet
Voorafgaand aan de voorstelling kunt u een Indonesisch buffet reserveren. Aanvang buffet: 18.00 uur.
Reserveer uw plaats(en) voor het buffet gelijk met uw entreekaart voor de voorstelling.

Inleiding
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. Actrice Denise Aznam gaat tijdens deze inleiding kort in op ons Indisch verleden, vertelt over de schrijver Alfred Birney en behandelt het maakproces van de voorstelling.
U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd, want na aanvang wordt geen toegang meer verleend en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer.

Donderdag 12 december, aanvang voorstelling 20.00 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen