Top 2000: Amstelveners verkiezen Deep Purple boven Pearl Jam

AMSTELVEEN – De Amstelveense muziekliefhebbers die een lijstje hebben ingestuurd naar de Top 2000 blijken een gemiddelde smaak te hebben. Eén op de vijf Amstelveners (19 procent)  zette de Bohemian Rhapsody van Queen in zijn lijstje. Hoogste nieuwe binnenkomer bij de Amstelveners is net zoals landelijk Danny Vera. Onze plaatsgenoten zetten de Zeeuwse muzikant echter op de zesde plaat in tegenstelling tot landelijke vierde plaats. 

Doordat Danny Vera de top 10 is komen bestormen heeft Sultans of Swing van Dire Straits plaats moeten maken. Ook David Bowie verliest zijn top 10-notering . Zijn Heroes verliet de lokale top 10 ten faveure van Avond van Boudewijn de Groot. Wish You were here van Pink Floyd verdween ook uit de top 10. Fix you van Coldplay heeft de nummer 9-positie overgenomen.

In vergelijking met andere gemeenten is de hoge plaats van Deep Purple’s Child in Time opvallend. In de landelijke top 2000 vinden we deze plaat dit jaar slechts terug op de twaalfde plek. De afwezigheid van Pearl Jam’s Black in de Amstelveense lijst is wel weer opvallend te noemen. Deze plaats is op oudejaarsavond te horen op de zevende plaats.

Top 10 van Amstelveen(% verdeling van alle stemmen binnen de Gemeente Amstelveen)

1. Queen – Bohemian Rhapsod 19%
2. Eagles – Hotel California 13%
3. Billy Joel – Piano Man 10%
4. Led Zeppelin – Stairway To Heaven 8%
5. Deep Purple – Child In Time 7%
6. Danny Vera – Roller Coaster 7%
7. Boudewijn de Groot – Avond 7%
8. John Lennon – Imagine 7%
9. Coldplay – Fix You 6%

10. Toto – Africa 6%

Foto: Emi Records