Vanaf januari 2020 betaald parkeren voor elektrische auto’s

AMSTELVEEN – Komend jaar betalen automobilisten van elektrische auto’s op laadplekken, in gebieden waar betaald parkeren geldt, hetzelfde parkeertarief als andere automobilisten. Dit geldt ook voor laadplekken in blauwe zones. Vanaf half januari kunnen overtreders een boete krijgen.

Volgens wethouder Floor Gordon is het eerlijker, voorkomt het misbruik van gratis parkeren en is hierdoor beter gebruik mogelijk van de laadpalen. Het bleek dat elektrische auto’s vaak langer op laadplekken geparkeerd stonden dan nodig was voor het opladen. Gordon: ,,Er komen steeds meer elektrische auto’s en daarmee groeit ook de vraag naar laadplekken, een vraag waar we als gemeente graag aan tegemoet komen vanwege duurzaamheid en schone mobiliteit.”

Ongeveer dertig laadplekken staan in gebieden waar nu betaald parkeren geldt. De e-rijders worden geïnformeerd door stickers op de laadpalen.