Volledig herstel Urbanuskerk start januari 2020

AMSTELVEEN – Het volledige herstelproces van de Urbanuskerk gaat beginnen. Ruim een jaar na de verwoestende brand zijn de voorbereidingen inmiddels klaar, de tekeningen gemaakt en vergunningen geregeld. Begin januari 2020 wordt het contract met aannemersbedrijf Nico de Bont getekend.

De voorbereiding van het herstel van de resterende gewelven, die instabiel zijn, hebben veel tijd en energie gekost vanwege de benodigde veiligheidsmaatregelen. Maar ook daar is men uitgekomen. Een groep vrijwilligers is tevens bezig stenen uit de oude gewelven gereed te maken voor hergebruik.

Daarnaast wordt er door een parochiële werkgroep en architect Cor Bouwstra een interieurplan gemaakt en concrete plannen voor al het ingezamelde geld.

Lees ook: Kapel Urbanuskerk na brand weer open voor publiek

In januari zal er een voorlichtingsbijeenkomst komen voor parochianen, omwonenden en andere geïnteresseerde Amstelveners, waarbij de herstelplannen worden toegelicht door de aannemer en architect.