Abina in actie voor Australië na hevige bosbranden

AMSTELVEEN – De hevige bosbranden in Australië zorgen voor veel steun vanuit de wereld. In Amstelveen is horecazaak Abina een doneeractie gestart. Komende zaterdag 11 januari doneren zij per bezoeker vijf euro voor Australië tijdens de benefietavond ‘Abina zingt voor Australië’.

Vanaf 22.00 uur ’s avonds vinden er optredens plaats van Dennis van Veen, Jeffrey Tanis, Johan Kettenburg, Danny Nicolay, Armand Fuchs, Deon Leon en Patrick van Veen. Naast de doneeractie per bezoeker staat er ook een inzamelactie online. Op dit moment is er al ruim 400 euro opgehaald.

Ook in Uithoorn wordt steun betuigd aan de Australiërs. Sportschoolhouder Jeffrey van Delft organiseert daar 11 januari een gratis bootcamp op het Evenemententerrein in het dorp, waarbij de volledige opbrengst naar Australië gaat. Tussen 10.00 en 11.00 uur zullen de deelnemers zo vaak mogelijk een ronde van zes verschillende oefeningen doen. Elke ronde is gelijk aan een gesponsord bedrag van familie, vrienden, enzovoorts.