Aftrap Poëzieweek in Venstra Café

AMSTELVEEN – De Poëzieweek wordt op donderdag 30 januari afgetrapt in het Venstra café. Gehanteerd wordt het thema van de Poëzieweek: ‘De toekomst is nu’ en alle poëzieliefhebbers worden uitgedaagd om aan de hand van dit thema een gedicht te schrijven en te komen voordragen.

De toegang is gratis en aanmelden kan via: info@debilbiotheekamstelland.nl

Van 30 januari t/m 5 februari is het weer tijd voor de Poëzieweek in Nederland. De week staat aan het begin van het tweede decennium van deze eeuw en zet deze keer een groep van 10 dichters vanuit de nieuwe generatie centraal. Jonge dichters zoals Radna Fabias die in 2018 debuteerde met haar bundel Habitus en Akwasi die bekend is als dichter, schrijver, acteur en bovenal ‘man van het gesproken woord, zijn twee van de 10 dichters. Op de website van de Poëzieweek vind je een compleet overzicht van de 10 dichters die samen het poëziegeschenk van 2020 vorm gaven.

Donderdag 30 januari, aanvang 19.30 uur in Venstra Café, Stadsplein 102a in Amstelveen.