Agnes Brunninkhuis in tranen na winst oeuvreprijs tijdens sportgala

AMSTELVEEN – Tijdens het sportgala werd dit jaar voor de tweede keer de Peter Post oeuvreprijs uitgereikt. Een geëmotioneerde Agnes Brunninkhuis mocht de prijs in ontvangst nemen voor haar jarenlange bijdrage aan de sport in Amstelveen. 

“De jury was er eigenlijk heel snel van overtuigd. Agnes heeft enorm veel betekend voor Amstelveen. Ze heeft topsportvriendelijke scholen opgezet en is zelf topsporter geweest”, zegt organisator Joris van Soerland. De voormalig topvolleybalster kwam ooit in Amstelveen terecht om haar sport te bedrijven en speelde in totaal 162 interlands.

Brunninkhuis noemt het winnen van de oeuvreprijs ‘een enorme eer’.  “Ik had het nooit verwacht. Ik kom oorspronkelijk ook niet uit Amstelveen, maar ik heb hier alle kansen gekregen en ik ben trots om nu ook een beetje Amstelvener te zijn.”