Amstelveen en Aalsmeer maken weer gebruik van Citrix-netwerk 

AMSTELVEEN – Medewerkers van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer mogen vanuit huis weer inloggen op de computer op het werk. Het Citrix-netwerk lag wereldwijd onder vuur vanwege kwetsbaarheden en aanvallen van hackers. Het lek werd vorige maand ontdekt.

Het National Cyber Security Center van het Ministerie van Justitie en Veiligheid sloeg onmiddellijk alarm waarna vitale organisaties, zoals financiële instellingen en overheden, de servers uitschakelden.

De afgelopen dagen is met man en macht gewerkt aan veiligheidsmaatregelen om cybercriminelen geen kans te geven het computernetwerk van beide gemeenten binnen te dringen. Nu de maatregelen zijn ingevoerd acht het National Cyber Security Center de situatie veilig genoeg voor thuiswerken via de computer.

Foto: BalticServers.com / wikimedia commons