Amstelveen ontvangt ruim drie ton subsidie voor energiebesparende maatregelen

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen ontvangt 335.850 euro subsidie van het Rijk, bedoeld voor (kleine) energiebesparende maatregelen door huiseigenaren. Dit in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Het doel is om de CO2-uitstoot te verminderen.

Met de subsidie kunnen woningeigenaren inwoners helpen met het nemen van kleine energiebesparende maatregelen, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van radiatorfolie, leidingsisolatie, waterbesparing en LED-lampen. Hierbij wordt gekeken naar een specifieke actie voor mensen met een minimum inkomen. Daarnaast zal de subsidie ook gebruikt worden voor verschillende collectieve acties op het gebied van zonnepanelen, zonneboilers en (vloer)isolatie. Dit jaar worden er informatieavonden voor inwoners georganiseerd in de wijken.

“Huiseigenaren kunnen met het verduurzamen van hun huizen de CO2-uitstoot verminderen, energiekosten verlagen en hun wooncomfort verbeteren,” aldus wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid). “Het verduurzamen van woningen draagt bij aan de ambitie van de gemeente Amstelveen om in 2040 fossielonafhankelijk te zijn.”