Amstelveense journalist Hans de Bie (83) overleden

AMSTELVEEN – De Amstelveense journalist Hans de Bie is afgelopen donderdag op 83-jarige leeftijd overleden. De Bie was decennialang redacteur bij het NOS Journaal en werkte ook nog voor KNLTB.  Daarnaast is hij voorzitter geweest van de lokale fractie van de VVD en maakte hij deel uit van het bestuur van de Amstelveense Sportraad. 

Hans de Bie was daarnaast net als zijn tweelingbroer Johan een fanatiek AFC’er. Zijn vrijwillige inzet voor de club uit Amsterdam-Zuid werd gewaardeerd met de eretitel lid van verdienste. Ook zette De Bie zich in voor de stichting Eco-Trust en was hij tot een paar jaar geleden elk jaar twee maanden in India te vinden om daar te zorgen dat kansarme kinderen kansrijk konden worden.

De Bie heeft zijn lichaam ter beschikking gesteld aan de wetenschap. De afscheidsdienst heeft zaterdag 1 februari om 15.00 uur plaats in de Augustinuskerk aan de Amstelveenseweg.

Foto: rouwkaart Hans de Bie