Amstelveense School of Understanding staakt op ludieke manier

AMSTELVEEN – Volgende week vindt er opnieuw een landelijke lerarenstaking plaats en die duurt ditmaal twee dagen. De School of Understanding wil de eerste dag van de staking, 30 januari, niet gebruiken om te klagen over tekortkomingen maar juist die dag gebruiken om te brainstormen over oplossingen. Dat doen ze in het gemeentehuis in plaats van in het klaslokaal.

De school nodigt ouders uit die meer willen weten over het lerarentekort en wat de gevolgen daarvan zijn. Daarna gaan leraren en ouders met elkaar sparren over onder meer het verlagen van de werkdruk voor leraren en het bedenken van een noodplan.

De uitkomsten van de brainstormsessie worden doorgegeven aan wethouder Frank Berkhout van Onderwijs.

De landelijke lerarenstaking op 30 en 31 januari is alweer de vierde grote actie. De scholen willen dat het probleem structureel wordt aangepakt in plaats van dat het kabinet een eenmalig landelijk bedrag uittrekt van 460 miljoen euro.

School of Understanding is een openbare basisschool  die per kind onderwijs op maat wil bieden en minder klassikaal.

Lees ook: School of Understanding officieel geopend