Amsterdam wil betere Sportas-fietsverbinding met Amstelveen

AMSTELVEEN – De gemeente Amsterdam wil 8,1 miljoen euro uittrekken om de fiets- en wandelroute Sportas in het Amsterdamse Bos te verbeteren. Deze fietsverbinding aan de zuidkant van Amsterdam loopt tussen de hoofdstad en Amstelveen.

De huidige fietsroute door het Sportas-gebied, die onder andere langs het Wagener Stadion en de Amstelveense hockeyvelden loopt, kan beter. Zo zijn de paden op sommige plekken te smal en ontbreken voetpaden of is het onduidelijk waar ze liggen.

Er zijn voor de verbeterde route twee versies: een variant waarbij een deel van de route door het bos loopt (bosroute) en een variant waarbij de route deels langs de museumtrambaan loopt (trambaanroute). Onder de betrokken belanghebbenden heeft de bosroute de meeste steun, doordat deze de minste impact op het bos heeft en ook minder kosten.

In het tweede kwartaal van 2020 neemt de Amsterdamse raad een definitief besluit.

Foto: Gemeente Amsterdam