Arnon Grunberg bij Blankevoort in gesprek met Anneke Brassinga over nieuwe roman

AMSTELVEEN – Arnon Grunberg is op vrijdag 17 januari te gast bij boekhandel Blankevoort. Collega-schrijver Anneke Brassinga interviewt hem over zijn nieuwe roman ‘Bezette gebieden’.

Otto Kadoke, de grensoverschrijdende psychiater uit Moedervlekken, is terug. Nadat het verhaal van zijn alternatieve therapie door een bekende auteur te boek is gesteld en een bestseller is geworden, raakt hij verstrikt in een web van halve waarheden, interpretaties en leugens dat hem zijn baan kost – en zijn reputatie vernietigt. Maar niet alleen dat: zijn moeder is inmiddels weer vader geworden en de verzorgster van vader ontpopt zich tot een onvermoeibare aanhangster van Christenen voor Israël.
Op een dag, als alles verloren lijkt, staat een ver familielid voor de deur: in haar ziet Kadoke zijn kans om te ontsnappen. Ze voert hem – en zijn vader – naar de bezette gebieden, waar hij tegen zijn zin in als verlosser wordt onthaald.
Bezette gebieden is een hartverscheurende, maar ook zeer komische roman over het verleden dat toekomst en heden overwoekert, over schuldige affaires op onschuldige plekken, en onschuldige affaires op schuldige plekken.

Arnon Grunberg (1971) is een van Neerlands succesvolste schrijvers, zowel in binnen- als buitenland. Hij heeft een onvoorstelbare productie: van romans, toneelstukken, essays tot vele columns in verschillende bladen en kranten.

Anneke Brassinga (1947) is een Nederlandse dichteres, prozaïst, essayist en literair vertaler. De belangrijkste prijzen die haar ten deel vielen zijn de Martinus Nijhoff Vertaalprijs – die ze overigens niet wilde accepteren -, de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs, voor haar poëtisch oeuvre.

Vrijdag 17 januari, aanvang 17:00 uur bij boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649 in Amstelveen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.