Kijk op Kunst documentaire – Van Gogh and Japan: The untold story of Van Gogh’s art

AMSTELVEEN – “Ik benijd de Japanners”, schreef Van Gogh aan zijn broer Theo. In de tentoonstelling waarop deze film is gebaseerd – Van Gogh & Japan in het Van Gogh Museum in Amsterdam – is te zien waarom. De documentaire is op dinsdag 28 januari te zien in Cinema Amstelveen.

Ondanks dat Van Gogh Japan nooit heeft bezocht, is dit het land met de grootste invloed op hem en zijn kunst. Van Gogh is niet te begrijpen zonder begrip van hoe de Japanse kunst in Parijs arriveerde in het midden van de 19e eeuw en de invloed die het had op kunstenaars als Monet, Degas en bovenal Van Gogh. Door de nieuwe galerijen van Japanse kunst te bezoeken creëerde Van Gogh zijn eigen beeld van Japan. Door diepgaand onderzoek, prentenverzameling en gedetailleerde discussies met andere kunstenaars gaf de Japanse kunst het werk van Van Gogh een nieuwe en spannende richting.

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale topexposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires bieden een exclusief kijkje achter de schermen van internationale musea. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Inclusief inleiding
Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt museumdocent en beeldende kunstenaar Henk van den Bosch een korte, informatieve inleiding over de kunstenaar en/of stroming. Aanvang 19.30 uur.

Dinsdag 28 januari, 19.30 uur in Cinema Amstelveen