Autowasactie brandweer levert hoop geld op voor Australië

AMSTELVEEN – Brandweer Amstelveen heeft donderdag 16 januari een hoop geld opgehaald voor Australië door auto’s te wassen. Voor de kazerne stond continu een rij auto’s te wachten. In totaal werd 1043 euro opgehaald. 

Het bedrag dat is opgehaald wordt verdubbeld door de korpsleiding. De zware strijd van hun Australische collega’s gaat de brandweermannen van Amsterdam-Amstelland erg aan het hart. “Het is de andere kant van de wereld, maar het is toch een soort familie,” zegt bevelvoerder van Brandweer Amstelveen André Scharff. Diverse leden van de brandweer wilden dan ook naar Australië te gaan om te helpen, maar dit is volgens Scharff ‘lastig te coördineren’. “Als hier een calamiteit is, moeten er natuurlijk ook genoeg mensen zijn.”

Sommige Amstelveners worden diep geraakt door de situatie in Australië. Een inwoonster doet huilend haar verhaal tegen RTVA: “Mijn vriendin woont met haar dochter in het gebied en de vlammen komen steeds dichterbij. Er staat een volgepakte camper klaar, zodat ze snel kunnen vertrekken.”