AVA wil daadkrachtig optreden burgemeester tegen (drugs)pand Randwijck

AMSTELVEEN – De lokale fractie van Actief voor Amstelveen (AVA) wil dat de burgemeester op daadkrachtige wijze de openbare orde en veiligheid herstelt aan de Koen van Oosterwijklaan in Randwijck. Fractievoorzitter Michel Becker heeft dit gevraagd naar aanleiding van de jarenlange overlast van het (drugs)pand op nummer 50. AVA wil weten waarom de woning nog niet gesloten is.

Begin deze week sprak RTVA met een buurtbewoner, hij vertelde dat er mogelijk wordt gedeald in het pand. De situatie leidde vorige week tot een hevige discussie – inclusief verbale doodsbedreiging – tussen de desbetreffende bewoner en ‘een van de mannetjes’ die het pand continu platlopen.

De discussie en bedreiging zorgde ervoor dat de politie de bewoner of bezoeker van het pand mee nam naar het bureau. Een paar uur later werd de verdachte weer vrijgelaten.

Deze week vond een overleg plaats in de wijk met de buurtregisseur, waar onder andere cameratoezicht werd beloofd. Aangezien de incidenten zich al jaren afspelen, vraagt AVA zich af waarom dit niet al lang is gerealiseerd.

De bewoners eisen een onmiddellijke sluiting van het pand.