Bijeenkomst Extinction Rebellion in Amstelveen

AMSTELVEEN – Actiegroep Extinction Rebellion wil onder de naam ‘Climate Talk’ een bijeenkomst organiseren in buurthuis De Meent. Aan de hand van wetenschappelijke feiten en cijfers wil de groep uitleggen wat de betekenis is van klimaatcrises voor de planeet en haar bewoners.

Naar eigen zeggen is Extinction Rebellion (ook wel bekend onder de afkorting XR) een geweldloze sociale beweging die internationaal actief is. Aanvankelijk ontstaan in het Verenigd Koninkrijk is de organisatie inmiddels in 56 landen actief. De soms disruptieve acties van de beweging weten stof op te doen waaien en ook dikwijls te zorgen voor media aandacht.

Volgens Extinction Rebellion zijn acties nodig ‘omdat onze overheid weigert om het noodzakelijke beleid in te voeren om haar burgers te beschermen.’ Het is volgens de organisatie daarom nodig om de overheid ’te dwingen om de nodige maatregelen te nemen tegen de klimaat- en ecologische crisis.’ Dat laatste gebeurt vaak door middel van protestacties.

De bijeenkomst vindt 14 januari van 20:00 tot 22:00 uur plaats in De Meent aan de Orion 5. De presentatie is in het Nederlands en de toegang is vrij en rolstoeltoegankelijk.