Bijeenkomst voor naasten van jonge mensen met dementie in de Meent

Op dinsdag 21 januari vindt in de Meent om 17:45 uur een bijeenkomst plaats voor naasten van jonge mensen met dementie. Het thema van de avond is euthanasie en dementie.

Consulente bij het Expertisecentrum Euthanasie, Dominique Rijnja, zal uitleggen wat de stand van zaken is bij euthanasie bij dementie. Ze zal antwoord geven op veel gestelde vragen. Bijvoorbeeld of je kunt aangeven tot wanneer je het proces van dementie door wilt maken en wat je kan verwachten als je voor euthanasie kiest. Daarnaast zal ze vertellen hoe het Expertisecentrum Euthanasie zo goed mogelijk kan helpen bij het vastleggen van iemands wensen.

De bijeenkomst eindigt met een gezamenlijke maaltijd, aangeboden door Alzheimer Nederland. Voor jonge mensen met dementie die aanwezig willen zijn bij de avond wordt een alternatief programma samengesteld.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar: dementiejong@gmail.com.