Binnen jaar tijd nieuwe internationale basisschool in Amstelveen

AMSTELVEEN – Binnen een jaar tijd is er een nieuwe internationale basisschool geopend aan de Assering in Amstelveen. Afgelopen woensdag was de officiële opening van de Amstelland International School (AIS) door wethouder Frank Berkhout (jeugd en onderwijs).

Het is een primeur voor Amstelveen dat naast de private internationale scholen, nu ook een basisschool is met een lagere ouderbijdrage. Wethouder Berkhout roemde in het openingswoord de soepele samenwerking tussen het schoolteam, de gemeente, het ministerie en de schoolbesturen Amstelland en Amstelwijs, waardoor de school al zo snel zijn deuren kon openen.

De school is gevestigd in hetzelfde gebouw waar ook het centraal informatieloket zit voor internationals. Daarnaast grenst het aan de Nederlandse basisscholen De Triangel en Karel Eykman School, waardoor de leerlingen ook wat mee krijgen van de Nederlandse taal en cultuur.

Oktober 2019 startte het AIS met ruim dertig leerlingen verdeeld over drie klassen. Er is een groep 1 en een combinatie van de groepen 2/3 en 4/5/6/7. Het schoolteam bestaat uit acht vrouwen, die zes nationaliteiten vertegenwoordigen.

Volgens Berkhout is er een grote behoefte aan internationaal onderwijs in de gemeente. “Het biedt kinderen die tijdelijk in Amstelveen wonen betaalbaar internationaal onderwijs. Tegelijkertijd geeft het leerkrachten in ons reguliere basisonderwijs meer ruimte. Veel van deze kinderen gingen namelijk naar het reguliere basisonderwijs waar ze Nederlands leerden om soms binnen korte tijd naar het buitenland te vertrekken met hun ouders.”

Komende zaterdag 11 januari is er een open dag van 10.00 tot 13.00 uur.