Blauwe zone op delen Amsterdamseweg

AMSTELVEEN – Delen van de Amsterdamseweg zijn sinds vandaag als een blauwe zone gemarkeerd. Amstelveners kunnen met een blauwe parkeerschijf parkeren tussen de Molenweg en het parkeerterrein naast huisnummer 207.

De zone komt aan de oostkant voor de huisnummers 118 tot en met 188 en aan de westkant van de weg voor huisnummers 199 tot en met 207. Het beperkt zich tot een bepaald gebied, zodat bewoners aan de Amsterdamseweg hun auto ook nog gemakkelijk kwijt kunnen.

“Op deze manier creëren we een goede balans tussen vakken voor lang parkeren en kort parkeren,” aldus wethouder Floor Gordon. “Zo is de overlast voor omwonenden zo klein mogelijk en komen we ook tegemoet aan de wens van ondernemers.” Daarnaast is het volgens Gordon veiliger, doordat winkelbezoekers niet meer de wijk in hoeven om hun auto te parkeren.

De blauwe zone geldt elke doordeweekse dag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Buiten deze tijden kan iedereen langs de hele Amsterdamseweg parkeren zonder beperkte parkeerduur.