Blues met Jimmy’s Gang in Alleman

 In het kader van de serie ‘Blues in de wijk’ vindt op vrijdag 17 januari in wijkcentrum Alleman het optreden plaats van Jimmy’s Gang.

Al bijna veertig jaar betreden Jimmy Hartman en zijn medebroeders de planken van de Nederlandse bluespodia, maar ook daarbuiten. Hun repertoire is een dynamische mix van rock, soul, funk en blues.

Jimmy Martin Sterman, zanger, entertainer en acteur, speelde reeds vanaf begin jaren zestig met fenomenen als Herman Brood, Hans Lafaye en in Bands als: Blues 66, IBC, Blues Dimension. Op later datum ook met de gebroeders Laporte (Barrelhouse), Burt van der Meij, Willem Visser (Binberg), Hans Dulfer en Erwin van Ligten, Nick Vos en vele anderen.

Zijn ‘Gang’ bestaat uit: Casper de Graaf op toetsen/hammond en zang; Cees van der Laarse op basgitaar; is bekend van o.a. Brainbox en diverse bekende formaties; Leadgitarist Pete Becker is een goede bekende uit het Haarlemse muziekcircuit; Op slagwerk en zang is Pieter Voogt een voortreffelijke drummer met stem, bekend van Ekseption, Hot Bolshevik, Total Stuff enz.

Samen zorgen zij voor een swingende avond. Met een breed repertoire geënt op Rhytm & Blues en Southern Rock, waaronder materiaal van de Allman Brothers, Johnny Neel, Joe Bonemassa, Kebmo, Willy de Ville, van Jimmy een theatershow uitvoert die door heel Nederland gaat. Hun stijl is strak, vaak meerstemmige partijen en gekenmerkt door geweldige dynamiek en typische Southern blues rock sound, soms Latin afgewisseld met mooie ballads.

Vrijdag 17 januari van 20.00 en 23.00 uur in wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. Bereikbaar met tram 5 en bus 55 – halte Onderuit. Er is voldoende vrije parkeergelegenheid.

Meer informatie: www.tpodium.net