Burgemeester vraagt politie Amstelveen om inventarisatie steekincidenten jongeren

AMSTELVEEN – Burgemeester Tjapko Poppens vraagt de Amstelveense politie om te inventariseren of steekincidenten onder jongeren een probleem zijn, aldus een woordvoerder van de gemeente desgevraagd tegenover RTVA. Dit naar aanleiding van de oproep van politie in grote steden voor een betere aanpak van steekpartijen.

De politie wordt gevraagd te onderzoeken of jonge mensen in Amstelveen ook vaak rondlopen met steekwapens en of er relatief veel steekincidenten zijn onder de jongeren. Naar aanleiding van dit onderzoek worden er wel of geen maatregelen getroffen.

Eerder riepen politiekorpsen ouders al op om in gesprek te gaan met hun kinderen over wapenbezit. Ook was er in oktober 2019 een steekincident met jonge betrokkenen.

Foto: politie Amsterdam Zuid-Buitenveldert