Cantate van G.F. Händel in Kruiskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – In de Kruiskerk Amstelveen is op zondag 26 januari een muzikale vesper. Een barokorkest, vocale solisten en de Vesperscantorij voeren de psalmcantate My song shall be alway (HWV 252) van Georg Friedrich Händel uit. Dirigent is Henk Trommel. 

My song shall be alway is Händels weergave van Psalm 89, een loflied op de grootheid van de Schepper van hemel en aarde. De compositie bevat prachtige muzikale parels: een duet tussen sopraan en koor, een terzet tussen bas, tenor en sopraan, een jubilend Alleluja. HWV 252 is feestelijke muziek die in de Kruiskerk wordt uitgevoerd door de Vesperscantorij, door de Nieuw-Zeelandse sopraan Lauren Armishaw, de tenor Gerben Houba en de bas Matthijs Mesdag, en door een barokorkest met strijkers, hobo, fagot en basso continuo. De muzikale leiding heeft Henk Trommel, organist is Peter Ouwerkerk en een overweging over de psalm wordt gegeven door ds. Sieb Lanser.

Zondag 26 januari, aanvang 17.00 uur. Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. De kerk is open vanaf 16.30 uur en voor geïnteresseerden houdt de dirigent om 16.45 uur een korte toelichting over muzikale bijzonderheden. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl