Celtic rock band The Dolmen terug in P60

AMSTELVEEN – Liefhebbers van middeleeuwse- en fantasyfestivals kunnen binnenkort hun hart ophalen in P60. De Engelse Celtic Rock formatie The Dolmen is back in town en speelt op vrijdag 24 januari in de plaatselijke poptempel. Support is de Nederlandse folkpunkband The Royal Spuds.

The Dolmen is een vijfkoppige, eigenzinnige Britse band afkomstig van de Engelse zuidkust. Een gebied bekend door zijn piraten- en smokkelaars verleden, steencirkels, prehistorische grafheuvels en Keltische forten. Deze ruige geschiedenis is terug te horen in hun muziek. Rauwe balladen maar ook krachtige rock nummers wisselen elkaar op het podium af.
The Dolmen zijn niet in een hokje te stoppen; de combinatie van rock, Gypsy Pagan folk en metal zorgt voor een geheel eigen sound. Glastonbury, Castlefest, Wacken Open Air, de band speelt met grote regelmaat op uiteenlopende festivals in Europa.

The Dolmen bestaat uit: Taloch Jameson, lead zanger, gitarist en oprichter van de band;  Josh Elliott, lead gitaar en zang;  Kayleigh Marchant, basgitaar en zang;  Chris Harris, drums en Anja Novotny, fluit en keyboard.

Supportband The Royal Spuds komt uit Zuid-Holland. Met een wervelende mix van folk en punk maakt de band die in 2012 het levenslicht zag van elk optreden een groot feest.

The Royal Spuds zijn: Maarten van Vliet, zang, banjo en mandoline; Micky Silve, accordion, fluit en zang; Milan Boom, gitaar en achtergrondzang; Robin Janssens, gitaar en achtergrondzang; Dave Schrijvers, basgitaar en Mark de Jong, drums.

Vrijdag 24 januari, aanvang 20.30 uur. Zaal open 20.00 uur. Meer informatie en tickets: P60