Doornroosje / Sleeping Beauty – Royal Ballet House London in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – De filmopname van de voorstelling van Doornroosje/Sleeping Beauty van The Royal Ballet House is te zien op maandag 20 januari om 19.30 uur in Cinema Amstelveen.

Al sinds 1946 is deze productie van Doornroosje een publiekslieveling in Covent Garden. Met dit klassieke Russische ballet vestigde The Royal Ballet zich in zijn nieuwe thuis na de Tweede Wereldoorlog, en verwierf het faam als een gezelschap van wereldklasse. Zestig jaar later, in 2006, werd de oorspronkelijke enscenering afgestoft en verschenen de prachtige ontwerpen en fonkelende kostuums van Oliver Messel weer op het podium. De betoverende partituur van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en de oorspronkelijke choreografie van Marius Petipa vormen een schitterende combinatie met de toevoegingen die Frederick Ashton, Anthony Dowell en Christopher Wheeldon voor The Royal Ballet creëerden. Dit ballet weet gegarandeerd elke toeschouwer te betoveren.

Choreografie: Marius Petipa | Toegevoegde choreografieën: Frederick Ashton, Anthony Dowell, Christopher Wheeldon | Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

De voorstelling duurt ca. 3 uur incl. 2 pauzes. Meer informatie: Cinema Amstelveen