Enige politiebureau in Amstelveen sluit nu ’s nachts de deuren

AMSTELVEEN – Met ingang van 3 januari is het enige politiebureau van Amstelveen niet meer 24 uur per dag geopend. Dat laat de politie weten op haar website. Het bureau aan de Gerard Doulaan zal vanaf vrijdag geopend zijn tussen 07.00 en 22.00 uur. Het bureau in Buitenveldert blijft wel 24 uur per dag geopend. 

“Er wordt steeds meer van ons gevraagd, maar onze bezetting en formatie groeien daar niet in mee. De werkdruk is zo hoog opgelopen dat ingrijpende maatregelen nodig zijn. Eén van deze maatregelen is het aanpassen van de openingstijden van een aantal politiebureaus,” aldus de politie op de site.

In Amstelveen is er juist de roep dat het oude tweede bureau aan de Zetterij in Amstelveen-Zuid weer geopend zou moeten worden. Met de nachtelijke sluiting van het bureau in Amstelveen-Noord lijkt de politie een statement te willen maken richting (landelijke) politiek.