Haltes Kronenburg en Zonnestein voorjaar 2020 weer in gebruik

AMSTELVEEN – Naar verwachting gaan de tramhaltes Kronenburg en Zonnestein weer open in het komend voorjaar. Eerst zal Kronenburg in gebruik worden genomen op 9 maart en twee maanden later (4 mei) is de halte bij kruispunt Zonnestein aan de beurt.

Tegelijk met het opengaan van kruispunt/halte Kronenburg gaat de tijdelijke halte/oversteek Biesbosch dicht. Aangezien halte Zonnestein dan nog niet open is, zal er voor voetgangers een tijdelijk pendelbusje komen tussen Zonnestein en winkelcentrum Kostverlorenhof. Fietsers kunnen gebruikmaken van de oversteek bij Kronenburg of het fietstunneltje bij Onderuit.

In de aanloop naar de ingebruikname van deze twee haltes zullen er veel wisselende verkeerssituaties zijn.

Zo gaat onder andere het kruisingsvlak bij Kronenburg dicht van 26 januari tot en met 31 januari. Automobilisten kunnen dan omrijden via Zonnestein. Het weekend daarna, van 1 en 2 februari, sluit de hele Beneluxbaan tussen Uilenstede en Kronenburg.

Van vrijdagavond 31 januari 20.00 uur tot en met 3 februari 05.00 uur wordt doorgaand verkeer omgeleid via de Amstelveenseweg en Keizer Karelweg. Ook tussen Kronenburg en Zonnestein is tijdens datzelfde weekend in beide richtingen één rijstrook op de Beneluxbaan gesloten. OV-reizigers kunnen met bus 55 alleen tot busstation Amstelveen rijden.

Rotonde Kronenburg

Van 3 tot en met 14 februari is de Saskia van Uylenburgweg gesloten en wordt verkeer van of naar bedrijventerrein Kronenburg wederom omgeleid via Zonnestein. Het doorgaande verkeer rijdt vanaf deze maand voor het eerst door de verdiepte bak van Kronenburg. In het weekend daaropvolgend, van 15 februari 01.00 uur tot en met 17 februari 05.00 uur, is het kruisingsvlak dicht en ook de Saskia van Uylenburgweg tussen Beneluxbaan en Eleanor Rooseveltlaan. Hierdoor is alleen de rijstrook voor doorgaand verkeer via de bak van Kronenburg open.

De week erop is het kruisingsvlak Kronenburg nog steeds dicht, net als Rembrandtweg tussen de Beneluxbaan en Van Heuven Goedhartlaan. Lokaal verkeer wordt omgeleid via Zonnestein en doorgaand verkeer op de Beneluxbaan gaat door de verdiepte bak.

Tram 5 tijdelijk bus 45

In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 maart wordt tram 5 vervangen door bus 45, door de verwijdering van onder andere halte Biesbosch en het slopen van de tijdelijke Beneluxbaan bij Kronenburg. Daarnaast zal het kruisingsvlak Zonnestein gesloten worden en wordt lokaal verkeer richting Kostverlorenhof omgeleid via Kronenburg.

Daarna zal gewerkt worden aan het gereedmaken van de rotonde en verdiepte bak bij Zonnestein. Meer informatie over deze werkzaamheden, en uitgebreide info over de rest, is te vinden op de website van Amstelveenlijn.

Foto: Amstelveenlijn