Historische wandeling Amsterdam locaties boek Zondebok

AMSTELVEEN – Amstelveense auteur Jacobine van den Hoek wandelt op zondag 9 februari met boekenliefhebbers langs locaties in Amsterdam waar haar historische roman Zondebok zich afspeelt. De wandeling wordt georganiseerd door Boekhandel Venstra en Booklovers’ Tours uit Amsterdam.

Tijdens de wandeling volgt Van den Hoek het spoor van haar research terug naar de historische plekken die haar inspiratie boden bij het schrijven van Zondebok. Ze vertelt over het zestiende-eeuwse Amsterdam en laat zien hoe ze historische feiten in haar boek heeft verwerkt. Zoals de ‘wonderlijke weeshuisziekte’, een plotseling oproer van dolgedraaide kinderen uit het Burgerweeshuis in 1566, en de Beeldenstorm.

De roman Zondebok vertelt over de lotgevallen van Fye Lieveheer, geboren inde hogere burgerij, maar later de vrouw van een appelboer. Na de opstand van de weeskinderen in 1566 zoeken de machthebbers van Amsterdam een zondebok, en vinden die in de eigenzinnige Fye.
De roman verscheen bij Uitgeverij Mozaïek en werd ontvangen als ‘must voor liefhebbers van historische romans die zich afspelen op vaderlandse bodem’ (Nederlands Dagblad) en ‘een verdienstelijk, overtuigend debuut’ (Telegraaf).

‘Jacobine van den Hoek heeft eerder een rondleiding door Amsterdam gegeven en dat was een groot succes,’ zegt Mechteld Jansen van Booklovers’ Tours, die de wandeling samen met Van den Hoek begeleidt. ‘De wandeling was toen uitverkocht; we zijn blij dat we hem samen met Libris Venstra opnieuw kunnen aanbieden. Het is een unieke kans om de stad door de ogen van de auteur en haar personages te zien.’

De stadswandeling wordt afgesloten met koffie/thee en authentieke (handgemaakte) haverkoeken in een Amsterdams grachtenpand. Het is overigens niet nodig om het boek vooraf te lezen.

Zondag 9 februari, 13.00 – 15.00 uur. Vertrek: De Dam, Amsterdam. Verzamelen bij het Monument.

Tickets: € 19,50. Te verkrijgen aan de kassa bij www.venstra.nl of via www.bookloverstours.nl
Meer informatie over Jacobine van den Hoek: www.jacobinevandenhoek.nl