Hoog slagingspercentage HWC bij vwo-leerlingen

AMSTELVEEN – Het Hermann Wesselink College (HWC) had in het leerjaar 2018/2019 een slagingspercentage van maar liefst 97,8 procent op de vwo-afdeling. Landelijk ligt dit gemiddelde elk jaar tussen de 91 en 92 procent. Dit blijkt uit cijfers van DUO die het Algemeen Dagblad vandaag publiceerde

De scholengemeenschap aan de Startbaan scoort ook goed op de havo-afdeling. Afgelopen leerjaar lag het slagingspercentage hier op 93,1 procent. Dat is ruim vier procent hoger dan het landelijk gemiddelde.

De andere twee scholengemeenschappen in Amstelveen scoren lager dan het protestant-christelijke HWC. Bij het openbare Amstelveen College is het slagingspercentage op het vwo 93,8 procent en op de havo 89,8. Bij het katholieke Keizer Karel College zijn de cijfers respectievelijk 87,9 en 89 procent.

Bij de gemiddelde eindcijfers hebben de voormalig eindexamenkandidaten van het HWC ook goed gescoord. De havisten hadden gemiddeld een 6,6 en bij de vwo’ers kwam een 6,8 als gemiddeld eindcijfer uit de bus.