Jet Steinz, P.S. de 150 opmerkelijkste Nederlandse brieven

AMSTELVEEN – Een hartverscheurende afscheidsbrief van de tot de brandstapel veroordeelde Maeyken Wens, Appie Baantjers keurige sollicitatie aan de Amsterdamse politie, P.C. Hoofts met eigen bloed ondertekende smeekbede aan Heleonora Hellemans en de dreigbrief die Mohammed B. achterliet op het lichaam van Theo van Gogh. Een greep uit P.S. Voor deze bundel ging Jet Steinz op zoek naar de meest opmerkelijke brieven uit de Nederlands geschiedenis en maakte hier een bijzondere uitgave van. Op woensdag 22 januari is zij te gast in bibliotheek Amstelveen Stadsplein.

Brieven met kennisoverdracht, gelukwensen, uitingen van bewondering of een hartverscheurend afscheid. Ze staan er allemaal in.
Steinz vertelt deze avond over hoe zij tot de selectie uit alle brieven die ze tegenkwam is gekomen. Over wat er is veranderd in onze manier van communiceren nu we nog zelden berichten langer dan 140 tekens naar elkaar sturen en uiteraard is er ruimte voor uw vragen.

Jet Steinz (1990) is schrijfster en afgestudeerd in internationaal recht en klassieke talen. Samen met haar vader, Pieter Steinz, schreef ze Steinz. Gids voor de wereldliteratuur, dat in februari 2015 verscheen. In dit naslagwerk geven Jet en Pieter een overzicht van de verhalende fictie in 416 schrijvers, 104 meesterwerken, 26 one-bookwonders, 52 boekwebben, 26 thema’s, 26 quizzen en 52 literaire landkaarten.

Kaartjes zijn te bestellen via de website van de Bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de vestigingen. Deze lezing is in samenwerking met boekhandel Libris Venstra. Een drankje is bij de prijs inbegrepen.

Woensdag 22 januari van 20.00 tot 22.00 uur, Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Kosten: niet leden 15 euro, leden 10 euro.