Koffieconcert Tsjaikovski in Kruiskerk

AMSTELVEEN – Het eerste koffieconcert van 2020 in de Kruiskerk vindt plaats op zondag 12 januari. Tsjaikovski’s beroemde pianotrio opus 50 in a-klein wordt uitgevoerd. 

Pjotr Iljich Tsjaikovski is een van Ruslands beroemdste romantische componisten. In 1882 maakte hij zijn enige trio voor viool, cello en piano. Hij componeerde het naar aanleiding van de dood van zijn vriend en leermeester Nikolai Rubinstein. Het is een tweedelig werk en in beide delen komt een treurmars voor.

De uitvoering op 12 januari gebeurt door drie jonge, veelbelovende en bevlogen musici die sinds enige jaren hun opleiding aan het conservatorium van Amsterdam hebben afgerond. Ze hebben hun hart verpand aan kamermuziek. Violiste Ruña ’t Hart speelt samen met Kalle de Bie (cello) en Sean Rooney (piano).

Zondag 12 januari, aanvang 12.00 uur en vanaf 11.30 uur is iedereen, jong en oud, welkom in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a. Het concert duurt iets minder dan een uur. De toegang is vrij. Er wordt een deurcollecte gehouden.