Laatste kaarten Nabucco in Schouwburg Amstelveen

AMSTELVEEN – Nabucco is een van Verdi’s meest epische opera’s. Een groots verhaal over macht, vrijheid en liefde, waarin alles op het spel komt te staan voor de liefde van een man en de macht over een volk. Charkov City Opera & Ballet vertolkt Nabucco op zaterdag 1 februari in Schouwburg Amstelveen.

Het had niet veel gescheeld of deze opera was niet door Verdi geschreven. Een eerdere opera faalde en Verdi had gezworen nooit meer te componeren. Echter, de directeur van het beroemde La Scala in Milaan lokte hem met de opdracht van Nabucco. De rest is geschiedenis. De opera was een doorslaand succes in Italië en het overbekende slavenkoor-lied Va Pensiero, is een van de bekendste operamelodieën. Het wordt nog steeds het onofficiële volkslied van Italië genoemd en betekende de grote doorbraak van Verdi.

Charkov City Opera & Ballet
Het Charkov City Opera & Ballet produceert klassieke opera’s en balletten in een geheel nieuwe stijl op hoog internationaal niveau. Opgegroeid onder de vleugels van het Staats Opera & Ballet Theater, heeft het gezelschap in 2018 de stap gemaakt om te verzelfstandigen en is daarmee het eerste private opera & ballethuis van de Oekraïne. Het gezelschap werkt samen met de beste stersolisten uit Kiev die over de gehele wereld op het toneel te zien zijn. Het Charkov City Opera & Ballet brengt wereldberoemde titels als Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Aïda, De Parelvissers en La Traviata samen met een Nederlands artistiek team naar de Nederlandse theaters en combineert vernieuwing met ambacht, historie en liefde voor theater. De voorstellingen worden muzikaal begeleid door het Philharmonie Orkest van Charkov onder de muzikale leiding van Jeroen Weierink.

Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

Zaterdag 1 februari, aanvang 20.00 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen