Leerlingen de Horizon helpen mee tijdens vijfde verbindingsdiner

AMSTELVEEN – Afgelopen weekend vond de vijfde editie plaats van het verbindingsdiner. Op zaterdag 11 januari organiseerde JCI Amsterdam-Amstelland in basisschool de Horizon het diner, bedoeld voor onder andere mensen die eenzaam zijn (jong en oud), expats, statushouders en minima. Door de aanwezige basisschoolleerlingen ontstond er dit jaar een nieuwe dynamiek.

Het diner werd geopend door wethouder Frank Berkhout (onderwijs). De leerlingen van groep 8 waren er onder meer om mee te helpen met de bereiding van het diner. Samen met de rest werd er weer een duurzaam, gesponsord diner klaargemaakt met biologisch, vegetarisch eten en groente en fruit van het seizoen.

Voorafgaand hadden de scholieren vragen bedacht voor de oudere mensen, om zo met elkaar in contact te komen en elkaar te leren kennen. “De deelnemers van diverse achtergronden ontmoetten elkaar en spraken over elkaars levenservaring en cultuur,” is te lezen op de Facebookpagina van JCI.

JCI is een wereldwijde vereniging die lokaal maatschappelijke events organiseert, zoals bijvoorbeeld de World Cleanup Day dit jaar in Amstelveen.

Foto’s: JCI Amsterdam-Amstelland