Lillian Bóza wordt nieuwe directeur Cobra Museum

AMSTELVEEN – De voormalige programmamaker, redacteur en regisseur zal vanaf 1 april 2020 officieel het stokje overnemen van de waarnemend directeur Stefan van Raay. Met Lillian Bóza heeft het Cobra Museum iemand gevonden die al 25 jaar kunst toegankelijk maakt voor een breed publiek.

Voorheen werkte Bóza voor verschillende kunst- en cultuurprogramma’s op tv als Tussen Kunst en Kitch, Kunstuur en Beeldenstorm. Ook was ze in de periode 2015-2019 al bestuurslid van het Cobra Museum.

Lillian Bóza: “Mijn ambitie is dat nog meer mensen zich thuis gaan voelen in het Cobra Museum en het museum zullen verlaten met een goed gevoel of nieuw verhaal. Want kunst scherpt de geest, verruimt de blik en geeft energie. Op een dergelijke manier kunst beleven, kan bij uitstek in het Cobra Museum.”

In 2019 ontstond er een groei van 6,5% bij het aantal bezoekers van het Cobra Museum.