Mannen eisen plek op in De Oerclub

 Vrouwen veroveren steeds meer terreinen die van oudsher aan mannen toebehoren: de wetenschap, de medische wereld, het bankwezen. Keerzijde van de medaille is dat mannen hun identiteit een beetje kwijt zijn. In De Oerclub van Golden Palace eisen vier mannen hun plek op: ze claimen de zwangerschap. De voorstelling is op woensdag 8 januari te zien in Schouwburg Amstelveen. 

Het voortbrengen van leven mag en zal niet langer het alleenrecht van vrouwen zijn! Onder het motto ‘dat kunnen wij ook, maar dan beter’ beginnen de vier mannen aan een absurd experiment met een bloedstollende uitkomst.

Golden Palace slaagt er telkens in om het menselijk functioneren op meesterlijke wijze te analyseren en fileren: ‘Vlijmscherp, zeer humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog,’ schreef de Volkskrant ooit lovend. In De Oerclub buigt het gezelschap zich over de kunst van het baren. Kunnen mannen tippen aan de oerkracht van vrouwen?

Regie: Ingrid Kuijpers (en concept).
Spel: David Eeles, Ayrton Fraenk, Hali Neto, Sebastián Mrkvicka en Kajetan Uranitsch.

Woensdag 8 januari, aanvang 20.30 uur in de kleine zaal van Schouwburg Amstelveen.