Minderjarige verdachten aangehouden van bromfietsdiefstal

AMSTELVEEN – De politie Amstelveen heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 januari drie minderjarige verdachten uit Uithoorn van bromfietsdiefstal aangehouden. Dit mede door snelle reactie van de eigenaar, die zijn eigen bromfiets hoorde wegrijden.

Samen met zijn vriend ging de eigenaar met een andere bromfiets achter de daders aan. Na een tijdje raakten de daders uit het oog, maar op dat moment kwam de politie ter plaatse. De zoektocht ging verder en werd, dankzij de alertheid van een getuige, geleid naar een bushalte aan de Noorddammerweg. Hier werden de daders aangehouden.

De drie jongeren werden de volgende dag door recherche verhoord. Bij de aanhouding werd nog een andere snorfiets gevonden. Deze bleek, na nader onderzoek, tevens gestolen te zijn in Amstelveen.

Eerder liet RTVA al weten dat er zaterdag ’s middags twee aanhoudingen waren van scooterdiefstal in Waardhuizen. Het Openbaar Ministerie zal zich buigen over de strafeis.