Politie: ‘Niet minder agenten in wijk door nachtelijke sluiting’

AMSTELVEEN – De nachtelijke sluiting van het politiebureau aan de Gerard Doulaan betekent juist dat er een betere inzet van het personeel in die uren is, stelt de politie Amstelveen in facebookbericht. “Er is dus niet minder politie in de wijk! De auto’s die 112 meldingen rijden worden centraal aangestuurd en zij zijn niet afhankelijk van een open bureau,” aldus de politie. 

Burgers en ook lokale politici reageerden vol verbazing op het besluit van het korps Amsterdam-Amstelland om het Amstelveense bureau ’s nachts te sluiten. De politie bracht pas 31 december naar buiten dat de verandering al vanaf 3 januari ingaat.

Ook fractievoorzitter Michel Becker Actief voor Amstelveen nam met verbazing kennis van het bericht. “AVA vroeg juist meer capaciteit.Dat bleek ook uit de succesvol ingediende en aangenomen motie betreffende onderzoek heropening politiebureau Amstelveen Zuid. En dan nu dit? Onze partij gaat er alles aan doen om dit besluit terug te draaien en met mondelinge vragen in de komende commissie Algemeen Bestuur en Middelen onze burgemeester verzoeken hier daadkracht te tonen om dit besluit van de politie Amsterdam-Amstelland terug te draaien”