Nieuw wegdek viaduct Ouderkerkerlaan ingehesen

AMSTELVEEN – Na vier nachten buffelen werden afgelopen week de laatste wegdekken ingehesen bij het viaduct Ouderkerkerlaan. Het verkeer in de gemeente Amstelveen zal de komende jaren toenemen, onder meer door de verbreding van de A9. Het viaduct aan de Ouderkerkerlaan moet daarom op de schop om de capaciteit te vergroten. 

Het wegdek ligt op 48 betonnen liggers van 21,6 meter, met een gewicht van 24 ton per ligger. Verder plaatste de aannemer 110 funderingspalen, 140 ton wapeningsstaal en 1100 m3 beton voor de wanden en vloeren. Voor de werkzaamheden is één van de grootst beschikbare telekranen ingezet.

De aannemer maakt veel gebruik van ‘prefabricatie’. Dit betekent dat constructie elementen al zijn voorgebouwd in de fabriek. Voordeel hiervan is dat het bouwwerk op locatie snel in elkaar kan worden gezet. Wat hierna volgt is onder andere het opnieuw asfalteren van het viaduct en aanbrengen van nieuwe bestrating, verlichting en stoplichten. Ook de werkzaamheden bij de fietstunnel worden afgerond. De gemeente stelt een groenplan op voor het opnieuw aanplanten van bomen en struiken. Deze groen herinrichting zal als laatste onderdeel uitgevoerd worden. De werkzaamheden duren nog tot oktober 2020.