Nieuwe bussen voor ontmoetingsgroepen mensen met dementie

AMSTELVEEN – Amstelveners die naar de ontmoetingsgroepen voor dagbesteding van mensen met beginnende dementie gaan, kunnen vanaf vandaag vaker meegaan op leuke uitjes. Stichting ‘Mobiliteit voor Iedereen’ heeft namelijk gezorgd voor twee speciale bussen. Ook andere groepen en instellingen kunnen gebruik maken van de bussen.

De bussen zijn geschikt voor het vervoeren van negen personen. Er staan logo’s op van lokale sponsoren. De deelnemers van de Participe ontmoetingsgroepen worden thuis opgehaald en weggebracht door chauffeurs van Roads Vervoer, een dagbestedingsproject gespecialiseerd in vervoer. Daarnaast zullen de bussen worden gebruikt voor uitjes. Zo kunnen de groepen bijvoorbeeld naar de vrijdagsmarkt of een Amstelveens museum gaan.

De ontmoetingsgroepen voor mensen met beginnende dementie zijn op maandag, woensdag en vrijdag. Ook de wandelgroep uit De Bolder gaat de bussen gebruiken. Zij maken vanaf verschillende locaties een wandeling en gebruiken de bussen om iedere keer op een andere plaats te kunnen starten. Daarnaast kunnen de bussen worden gebruikt om ouderen naar het gezamenlijk eten in de wijkcentra te brengen. Wethouder van Zorg Marijn van Ballegooijen was aanwezig bij de ingebruikname van de busjes.

Voor de bussen zijn nog meer sponsoren nodig. Ook worden nog chauffeurs gezocht. Opgeven kan via m.strack.van.schijndel@participe.nu.