Oorlogsdrama 1917 te zien in Cinema Amstelveen

 Van Oscar-winnende regisseur Sam Mendes komt een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog; 1917. Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer. De film is vanaf donderdag 16 januari te zien in Cinema Amstelveen.

1917 is geregisseerd door Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) die samen met Krysty Wilson-Cairns (Penny Dreadful) het scenario heeft geschreven. De film wordt geproduceerd door Mendes en Pippa Harris (Revolutionary Road, Away We Go) onder Neal Street Productions met Jayne-Ann Tenggren (associate producer, Spectre), Callum McDougall (executive producer, Mary Poppins Returns, Skyfall) en Brian Oliver (Rocketman, Black Swan).

Cast: George MacKay, Claire Duburcq, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, Andrew Scott, Richard Madden, Colin Firth, Benedict Cumberbatch e.a.

Overig: drama, oorlog | 120 min | GB/VS 2019. Duur: Circa 120 minuten, geen pauze. Kijkwijzer:   

Donderdag 16 januari, aanvang 19.30 uur. Vrijdag 17 januari, aanvang 21.15 uur. Dinsdag 21 januari, aanvang 20.00 uur. Zaterdag 25 januari, aanvang 21.15 uur.