Optreden Tamara Hoekwater Quartet in Podium Elsrijk

AMSTELVEEN – In het kader van ‘Jazz in de buurt’ vindt op vrijdag 24 januari een optreden plaats van het Tamara Hoekwater Quartet in Podium Elsrijk.

Tamara Hoekwater studeerde aan het Conservatorium te Maastricht. Van 1992 tot 2002 was ze de vaste zangeres van de bekende nederpopband Volumnia met wie zij in die tijd mede vele Awards, Gouden- en Platina platen verwierf.

Na een intensieve periode van vele tournees heeft ze zich, als solist gefocust op het meer bekende jazz genre. In de formatie van het Bourgondisch Combo met Professor Cees Hamelink, speelde zij o.a. met de legendarische contrabas-speler Jacques Schols, pianist Louis van Dijk, Peter Guidi, Jean Louis van Dam; tevens was het combo voor lange tijd de vaste huisband van de Amsterdamse Academische Club.

Haar huidige combo bestaat uit: Timothy Banchet piano; Peter Björnild contrabas; Ben Schröder op drums.

Internationale projecten ontwikkelde zich voor Tamara tijdens haar tournees door Amerika, waardoor ze in contact kwam met de ‘Jack Million Big Band waarmee ze o.a. speelde ze op het Glenn Miller-Festival en met de ‘Swing Design Big Band in New York met Greg Walker (Santana).
Sinds 2015 treedt ze geregeld op met het Russisch Maynugin Jazz Quartet In Rusland. Haar reeds derde succesvolle tour door Rusland: de Gouden Ring, Moskou & Kazan was in 2019.

Vrijdag 24 januari, van 20.00 tot 23.00 uur. Podium Elsrijk (bij Nieuw Vredeveld), Rembrandtweg 428, Amstelveen.
U vindt er ter plaatse voldoende vrije parkeergelegenheid.Entree zaal: € 10; Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00.
Meer informatie: www.tpodium.net