Presentatie Privé-domein Ischa Meijer bij Blankevoort: Ronit Palache spreekt met Wil Parijs

AMSTELVEEN – Op woensdag 12 februari, aan de vooravond van de officiële presentatie van het boek Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan op 14 februari (Ischa Meijers geboorte- én sterfdag), spreekt Wil Parijs bij Boekhandel Blankevoort met Ronit Palache, die de bundel dus samenstelde en de inleiding schreef.

Het razende leven van Ischa Meijer (1943-1995) ging niet onopgemerkt voorbij. Daar zorgde hij zelf wel voor. In zijn werk streed hij tegen hypocrisie en onwaarachtigheid. Hij rekende genadeloos af met het verstikkende Joodse milieu waaruit hij voortkwam. Tegenover de geheimtaal die er in veel naoorlogse huizen gesproken werd, zette hij zijn eigen vocabulaire waarmee hij ‘de hele wereld te lijf ging om te demaskeren’. Zijn uitgangspunt: iedereen heeft iets te verbergen.

Ronit Palache (1984) toont in het privé-domeindeel Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan aan de hand van Meijers geschreven werk hoe hij zich in diverse gedaanten uitsprak over Joodse kwesties: als gevreesd theaterrecensent die in latere jaren zélf het podium beklom, als nietsontziend interviewer die anderen liet zeggen wat hij zelf niet kon verwoorden, als dichter en schrijver en als columnist en chroniqueur van zijn tijd, via zijn personage De Dikke Man.

Woensdag 12 februari,  aanvang 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur (Let op: dat is dus een half uur eerder dan gebruikelijk). Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649 in Amstelveen. Na afloop van het gesprek genieten we na met video-opnamen van de misschien wel beste Nederlandse interviewer ooit en zien we de meester zelf in actie.

Aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694. Entree € 5,00.