PvdA-Raadslid Suzanne Piet stopt wegens verhuizing

AMSTELVEEN – Suzanne Piet stopt vanaf maart als PvdA-raadslid in de gemeente Amstelveen. De reden van haar vertrek is een verhuizing naar Den Haag. Dit laat zij vandaag weten in een brief aan de burgemeester. Suzanne is sinds maart 2018 raadslid en heeft als portefeuille het sociale domein.

In haar brief laat ze weten dat de beslissing haar zwaar valt. “Ik heb de afgelopen drie jaar dat ik actief was voor de PvdA in Amstelveen ervaren als de meest leerzame periode van mijn leven. Met veel respect heb ik gezien hoe de zorg- en welzijnsinstellingen, scholen, culturele instellingen en sportverenigingen Amstelveen maken tot de mooie stad die het is.”

Tijdens haar periode vroeg ze aandacht voor werkende gevallen en schrijnende gevallen. Daarnaast was ze actief bij het selecteren van de kinderburgemeester, het leerlingendebat en als vertegenwoordiger in het Amstel Meerlanden-raadsledenplatform. Ook heeft ze een stadsgesprek geïnitieerd over hoe we in een internationaal Amstelveen elkaar kunnen blijven ontmoeten. Dit stadsgesprek vindt later dit jaar plaats.

De reden van haar vertrek volgt uit het feit dat ze binnen haar Rijkstraineeship detacheert naar het woordvoerdersteam van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In haar brief schrijft ze: “Afgelopen september ben ik begonnen als Rijkstrainee en de kansen die ik binnen dit uitdagende traineeship krijg wil ik ten volste benutten. Ik wil mij volledig kunnen inzetten voor deze functie en de reistijd beperken.”

Op 11 maart neemt de raad afscheid van het PvdA-raadslid.