Recordaantal bezoekers en veranderingen voor Museum JAN

AMSTELVEEN – Het nieuwe jaar begint goed voor Museum Jan van der Togt. Het museum heeft het jaar afgesloten met een recordaantal van 33.000 bezoekers. De succesvolle tentoonstelling Delicious Paintings met foto-realistische werken van Tjalf Sparnaay wordt verlengd tot en met 1 maart en het museum voert vanaf deze maand een nieuwe naam: Museum JAN. 

Recordaantal bezoekers en Museum JAN
Museum Jan van der Togt trok in 2019 met tentoonstellingen van onder andere Klaas Gubbels, Willem van Veldhuizen, Lita Cabellut en Tjalf Sparnaay een recordaantal van 33.000 bezoekers. “We zijn hier heel blij mee. Nog niet eerder trok het museum zoveel belangstellenden”, vertelt Marieke Uildriks, directeur sinds juli 2018. Wat haar betreft is de groei nog niet ten einde. “In de aanloop naar een feestelijk lustrumjaar in 2021 waarin het museum 30 jaar bestaat, staan er weer aansprekende tentoonstellingen op het programma. Binnen de vaste collectie ligt de nadruk op glaskunst, bijeengebracht door industrieel en verzamelaar Jan van der Togt. Zijn adviseur, voormalig directeur en kunstenaar Jan Verschoor woont nog altijd in het museum. Museum JAN wordt daarom onze nieuwe naam: een verbinding met onze ontstaansgeschiedenis maar ook eigentijds, helder en aansprekend voor nieuwe bezoekers.”

Tentoonstellingen 2020
De eerstvolgende tentoonstelling na Delicious Paintings van Tjalf Sparnaay is een grote selectie recente schilderijen van de beeldend kunstenaar en schrijver Jan Cremer. Uildriks: “Cremer wordt 80 jaar in 2020 en krijgt in Museum JAN een prachtige tentoonstelling met imposante zeegezichten en fotografie.” Daarnaast toont het museum dit voorjaar een bijzondere selectie van zeldzame zeefdrukken van Roy Lichtenstein (1923-1997), een van de toonaangevende kunstenaars van de Amerikaanse pop art.