Recordaantal reizigers voor KLM in jubileumjaar

AMSTELVEEN – In het jubileumjaar 2019 vervoerde de honderdjarige KLM een recordaantal van 35,1 miljoen passagiers. Dit is een stijging van 2,7% ten opzichte van 2018.  

KLM breidde het aantal bestemmingen binnen Europa, het Amerikaanse continent en Azië uit in 2019. Volgens KLM-topman Pieter Elbers werd ‘het routenetwerk uitgebreid met zes nieuwe bestemmingen’ en is het totale aantal bestemmingen waar KLM naartoe vliegt nu 171.

De KLM Groep in zijn geheel, waar bijvoorbeeld ook de Nederlandse tak van Transavia onder valt, vervoerde in totaal 44,3 miljoen passagiers in 2019.

Met het vrachtvervoer ging het minder goed. Het vervoer bij KLM Cargo daalde met 3,5 procent. In 2019 was een algemene daling van de wereldwijde handel. Daarnaast speelde factoren als de handelsoorlog tussen Amerika en China en een afnemende economische groei een rol.