Rijmen en tekenen met Harmen van Straaten bij Libris Venstra

 In het kader van de Nationale Voorleesdagen van woensdag 22 januari t/m zondag 2 februari komt kinderboekenschrijver en tekenaar Harmen van Straaten naar boekhandel Libris Venstra. Op zaterdag 25 januari rijmt en tekent Harmen met kinderen van 4 tot 8 jaar aan de hand van zijn humoristische prentenboeken als Alle wielen in de file, Hé, wie zit er op de wc?, Wat rijmt er op stoep? en Retteketet, we gaan nog niet naar bed.

Na het rijmen en tekenen is er ruimte voor signeren. Dit doet Harmen altijd vol overgave inclusief prachtige tekeningen. Wie wil dat nou niet!

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) was altijd al gek op tekenen. “Als kind won ik kleurwedstrijden. Maar ik dacht toen dat tekenen ‘stom’ was. Dat iedereen dat kon en dat je ook andere dingen moest kunnen.” Daarom ging Harmen rechten studeren in Leiden.
Na zijn studie werd hij docent Recht aan de HEAO in Amsterdam. Maar dat werk beviel hem niet, en dus begon hij in zijn vrije tijd kinderboeken te illustreren. Nadat hij een paar jaar het illustreren had gecombineerd met zijn baan als jurist, besloot hij om de sprong te wagen en zijn brood te gaan verdienen als illustrator.
Harmen heeft nu een mooie studio aan een gracht in Amsterdam en hij werkt voor uitgeverijen in Nederland, België, Groot-Brittannië en Duitsland. Vertalingen van zijn werk worden o.a. in Duitsland, België, Korea, Japan, Frankrijk, Noorwegen, Zweden en Denemarken uitgegeven.

Harmen illustreerde ruim 400 boeken in binnen en buitenland en schreef ruim 50 boeken voor alle leeftijden. Van prentenboeken voor de allerkleinsten, voorleesboeken, boeken voor 6+, boeken voor 9+, boeken voor 12+, tot romans voor 15 jarigen en ouder. Ook heeft hij voor Sesamstraat animaties gemaakt.

Zaterdag 25 januari, 11.00-12.00 uur in boekhandel Libris Venstra. Toegang: vrij. Aanmelden niet verplicht, wel praktisch: via info@venstra.nl of 020-6419880